İZMİR / BUCA - Buca Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

02324200817
GEÇİCİ OLARAK İSMET YORGANCILAR ORTAOKULUNDA BULUNMAKTAYIZ
Vizyon
İstiyoruz ki; Okulumuzda öğretmen destek personel öğrenci ve veliye dayalı ekip anlayışı içerisinde eğitim öğretim hizmetlerinin kalitesi artırılsın… İstiyoruz ki; Hizmetin her seviyesinde öğrenci ve velilerin bilgilendirilmesi insanların birbirlerine güven duyması sağlanabilsin… İstiyoruz ki; Okulumuzda mevcut olan tüm teknolojik eğitim araçlarından herkesin yararlanması sağlansın…
Misyon
Biz olumlu insan ilişkilerine dayalı öğrenciyi merkez kabul eden bir anlayış içerisinde bilgiyi ezberlemekten çok bilgiye ulaşabilen bilgiyi kullanabilen üretken kültürel değerleri kazanma yolunda gelişme gösterebilen problem çözme becerisi kazanmış kendisiyle ve toplumla barışık bireyler yetiştirmek için varız.
Öğretim Şekli :İKİLİ EĞİTİM
07:00-14:00 SABAHÇILAR 14:00-20:00 ÖĞLECİLER
Ulaşım
Okulumuz Buca heykel mevkiinde bulunmaktadır. Tınaztepe tarafından kalkan otobüsler için 40022- S.G.K. durağında, Şirinyer tarafından kalkan otobüsler için 40025-Heykel durağında inerek İşbankası sokağından yürüyerek okula ulaşım sağlanabilir.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Buca heykel meydanına, kasaplar sokağına ve Buca S.G.K. kurumuna yakın bir konumda bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz İlçe Merkezinde bulunmaktadır. Okulumuz İl Merkezine (Konak) yaklaşık 8 Km´dir.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 5 öğrencimiz 4 yıllık, 39 öğrencimiz 2 yıllık lisans programlarına yerleşmeye hak kazanmıştır. 9 öğrencimiz ise açıköğretim fakültesinde öğrenim hakkı kazanmıştır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda Futbol, Voleybol, Futsal, Satranç, Badminton gibi spor branşlarında etkinlikler ve turnuvalar yapılmaktadır.